Vijesti

Tuesday, January 07, 2014

Potpišite peticiju još danas i pošaljite link svojim prijateljima


Hrvatski svjetski kongres HSK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Hrvatski svjetski kongres pokreće globalnu peticiju za razjašnjavanje ubojstava nad Hrvatima širom svijeta i za izručenje J. Perkovića i Z. Mustača njemačkom sudstvu.

Berlin: Hrvatski svjetski kongres (HSK), krovna udruga hrvatskoga iseljeništva, 06. siječnja 2014. pokrenuo je globalnu (online) peticiju za razjašnjavanje ubojstava koje su jugoslavenske tajne službe sprovodile nad hrvatskim političkim neistomišljenicima širom svijeta i za izručenje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača njemačkom sudstvu.
Na potpisivanje peticije su pozvani svi Hrvati i osobe hrvatskih korijena diljem svijeta, te svi demokrati u svijetu.
Potpisnici ove peticije upućuju svoje apele i zahtjeve:

a) Europskom parlamentu, Europskom vijeću, Vijeću Europske unije, Europskoj komisiji, Vrhovnom sudu EU, koje se sukladno europskim rezolucijama o osudi totalitarnih sistema poziva da se u Hrvatskoj zauzmu za suočavanje s komunističkim zločinima, za izručenje osumnjičenih za ubojstva, te da EU zahtijeva otvaranje policijskih i vojnih dosjea zemalja bivše Jugoslavije.HrHhh

b) Parlamentima, vladama i sudskim organima zemalja u kojima su ubijani hrvatski politički emigranti, da potpuno razjasne i procesuiraju ubojstva koja su nad hrvatskim političkim emigrantima izvršavale jugoslavenske tajne službe.

c) Hrvatskom saboru, hrvatskoj vladi i hrvatskim sudskim organima, od kojih se traži zakon u lustraciji te stvaranje društvenih i znanstvenih pretpostavki, koje bi omogućile objetkivnu ocjenu prošlosti te bezrezervno suočavanje s njom.

Link na peticiju: http://www.change.org/petitions/peticija-za-razja%C5%A1njavanje-ubojstava-udbe-nad-hrvatima-diljem-svijeta-za-izru%C4%8Denje-josipa-perkovi%C4%87a-i-zdravka-musta%C4%8Da-njema%C4%8Dkom-sudstvu?utm_campaign=petition_created&utm_medium=email&utm_source=guides

“Jugoslavija je likvidirala dvostruko više svojih emigranata nego sve države Istočnog bloka zajedno; samo u Njemačkoj ubijeno je najmanje 37 hrvatskih emigranata. Osim nekoliko sudskih procesa, npr. u Njemačkoj i Škotskoj, do sada skoro ništa nije učinjeno kako bi se rasvijetlilo to mračno poglavlje ne samo hrvatske nego i svjetske povijesti. Do dana današnjeg nije uslijedila zadovoljština za žrtve odnosno njihove obitelji. Ovom peticijom ne želimo štetiti Hrvatskoj nego naprotiv želimo dati svoj doprinos na putu prema demokratizaciji hrvatskog društva koju smatramo životno važnom za Hrvatsku”, rekao je Mijo Marić predsjednik HSK-a.

Hrvatski svjetski kongres (HSK)
Mijo Maric (Dipl.-Kfm.)
predsjednik
Leonhardtstraße 17; 14057 Berlin
Tel: +49 30 – 83535 8627
(PC-)Fax: +49 391 – 5802 39770
Internet: www.crowc.org
E-mail: mijo.maric@cwc-hsk.dePotpišite peticiju još danas i pošaljite link svojim prijateljima

Dragi prijatelji / Dear Friends,

Molimo Vas potpišite peticiju još danas i pošaljite link svojim prijateljima. "Peticija za razjašnjavanje ubojstava UDBe nad Hrvatima diljem svijeta. Za izručenje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača njemačkom sudstvu.." Can you help this petition win by asking your friends to sign too?

http://www.change.org/petitions/peticija-za-razja%C5%A1njavanje-ubojstava-udbe-nad-hrvatima-diljem-svijeta-za-izru%C4%8Denje-josipa-perkovi%C4%87a-i-zdravka-musta%C4%8Da-njema%C4%8Dkom-sudstvu?utm_campaign=petition_created&utm_medium=email&utm_source=guides

Thanks again -- together we're making change happen,

Petition by
Croatian World Congress/ Hrvatski svjetski kongres

Mijo Maric (Dipl.-Kfm.) president
Leonhardtstraße 17; 14057 Berlin
Tel: +49 30 – 83535 8627
(PC-)Fax: +49 391 – 5802 39770
Internet: www.crowc.org
E-mail: mijo.maric@cwc-hsk.dePotpisujući ovu peticiju upućujemo svoje apele i zahtjeve:

a) Europskom parlamentu, Europskom vijeću, Vijeću Europske unije, Europskoj komisiji, Vrhovnom sudu EU itd., koje sukladno rezoluciji Europskog Parlamenta „O savjesti Europe i totalitarizmu“ iz 2009. te „Rezolucije Vijeća Europe 1481 o potrebi medjunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima“ pozivamo da se u Hrvatskoj zauzmu za suočavanje s komunističkim zločinima kao i za izručenje bivšeg generala tajne službe Josipa Perkovića. Apeliramo na EU da zahtijeva otvaranje policijskih i vojnih dosjea zemalja bivše Jugoslavije.

b) Parlamentima, vladama i sudskim organima zemalja u kojima su ubijani hrvatski politički emigranti: Kao gradjani i članovi europske demokratske obitelji ali i drugih useljeničkih zemalja imamo pravo na potpuno razjašnjavanje ubojstava koja je nad hrvatskim političkim emigrantima u gore navedenim zemljama izvršila jugoslavenska tajna služba. Kao najmladja članica Europske unije upućeni smo na pomoć europske demokratske javnosti. Podržavamo europski zahtjev za izručenjem koji je podnijelo njemačko sudstvo, te se nadamo da će proces na kojem će slučaj Perković biti dosljedno razjašnjen, biti proveden u toj zemlji, obzirom da u današnjoj Hrvatskoj zbog neprovedene lustracije nije moguć objektivan i pravedan sudski postupak.

c) Hrvatskom saboru, hrvatskoj vladi i hrvatskim sudskim organima: Svojim potpisima tražimo zakon u lustraciji te stvaranje društvenih i znanstvenih pretpostavki, koje bi omogućile objetkivnu ocjenu prošlosti te bezrezervno suočavanje s njom, bez čega nigdje pa tako ni u Hrvatskoj nije moguća demokratska sadašnjost i budućnost. Mnogi hrvatski gradjani i danas, ne bez razloga, strahuju od starih struktura i veza iz vremena komunističke strahovlade. Stoga se odlučno pridružujemo borbi svih demokratskih građanskih inicijativa u Hrvatskoj i inozemstvu, kojima je cilj bolja i demokratskija Hrvatska u Europi.

Peticija za razjašnjavanje ubojstava koja je jugoslavenska tajna služba UDBA sprovodila nad hrvatskim političkim neistomišljenicima u Hrvatskoj i širom svijeta.

Za izručenje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača njemačkom sudstvu

Pozadina:

Neosporna je činjenica da je komunističko vodstvo Jugoslavije u Beogradu svojim neistomišljenicima, medju kojima su se posebno isticali hrvatski politički emigranti, zbog njihova političkog uvjerenja nijekala osnovno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Tako je Jugoslavija izvršila jednu od najdužih serija nerazjašnjenih ubojstava počinjenih nakon drugog svjetskog rata. Svoj krvavi trag ta je država ostavila po cijelom svijetu, pogotovo u zapadnim državama, i pri tome pokazala neviđenu okrutnost. Dosadašnja istraživanja pokazuju da je jugoslavenska tajna služba u razdoblju 1945.-1989. dala umoriti ukupno ca. 100 političkih emigranata širom svijeta. Takodjer treba uzeti u obzir više od 20 pokušaja ubojstva kao i nekoliko otmica i nestalih, tako da je Jugoslavija likvidirala približno dvostruko više svojih emigranata nego sve države Istočnog bloka zajedno. Samo u Njemačkoj ubijeno je najmanje 37 hrvatskih emigranata, šest u Italiji, po pet u Francuskoj, Kanadi i SAD, a u Argentini troje. Titova mašinerija smrti harala je takodjer i Austrijom, Engleskom, Španjolskom, Švedskom, Belgijom, Danskom, Švicarskom, Južnom Afrikom i Australijom. Osim nekoliko sudskih procesa, npr. u Njemačkoj i Škotskoj, do sada još ništa nije učinjeno kako bi se barem donekle rasvijetlilo to mračno poglavlje ne samo hrvatske nego i europske pa prema tome i svjetske povijesti. Jugoslavenski državni teror je postao toliko očit, da je libijski predsjednik Gaddafi svojevremeno u intervju SPIEGEL-u rekao: “Tito šalje svoje izvršitelje u Njemačku, gdje ubijaju njegove hrvatske protivnike. Ali Titov ugled u Njemačkoj nije bio narušavan. Zašto Tito to smije činiti, a ja to ne bih smio?”

Likvidacije disidenata u inozemstvu koji su se suprotstavljali jugo-režimu dovodeći u pitanje legitimet jugoslavenske države i njezine totalitarne državne stranke, smatrana su „legitimnim sredstvom“ u svrhu očuvanja vlasti. Da bi se dospjelo na UDB-inu crnu listu, u većini slučajeva je bilo dovoljno javno kritizirati režim, biti istaknutiji član neke emigrantske udruge ili skupine, makar one djelovale potpuno u skladu sa zakonom dotičnih država, ili se pak zauzimati za neovisnu, demokratsku Hrvatsku. Svoj život su stavljali na kocku i svi oni koji su bilo što objavljivali o Bleiburgu, Golom Otoku ili o načinu na koji je ugušeno „Hrvatsko proljeće“. Neki su životom platili i samo kritiziranje bogaćenja komunističke oligarhije u jugoslavenskoj državi.

U svojim oružanim akcijama protiv iseljenika jugoslavenski se vojni i policijski aparat služio brojnim sredstvima: uhođenjem, infiltracijom, prisluškivanjem, praćenjem, otmicama, podmićivanjem, inscenacijama kao i svim oblicima promidžbe i psiholoških intervencija, tako da je gotovo cijela hrvatska politička emigrantska scena bila infiltrirana UDB-inim doušnicima. Stoga je medju Hrvatima koji su pobjegli na Zapad vladao veliki strah i veliko medjusobno nepovjerenje, pogotovo obzirom da se UDBA nije oslanjala samo na jugoslavenska diplomatsko-konzularna predstavništva nego i na jugoslavenske klubove i udruge. Voditelji i namještenici jugoslavenskih turističkih agencija, hotela i novina često su takodjer bili instrumenti u rukama UDB-e. Kod izvršavanja ubojstava jugoslavenska je tajna policija sustavno korstila i usluge kriminalnih krugova. S obzirom na ubilačko haranje jedne čitave državne mašinerije i većinom uskraćene zaštite i samo ograničene volje za istragama sa strane zapadnih država domaćina, nekoliko pojedinih režimskih protivnika bili su prisiljeni također odgovoriti sa nasiljem.

Do dana današnjeg nije uslijedila gotovo nikakva zadovoljština za žrtve odnosno njihove obitelji. Unatoč europskim rezolucijama o osudi totalitarnih režima, u Hrvatskoj do sada nije bilo niti jedne osude, a ubojice i njihovi nalogodavci slobodno šeću po hrvatskim gradovima. Utjecajni politički krugovi iz vremena komunističke vladavine na sve moguće načine spriječavaju depolitizirano suočavanje s ovim zločinima i objektivno istraživa-nje vremena totalitarnih sustava, kakvo se provelo u drugim državama bivšeg komunistitčkog istočnog bloka.

Posebno jasno to je do izražaja došlo u novije vrijeme, nakon što je Njemačka zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 1983. (i njegov sin Damir, koji je nakon očevog ubojstva bio pobjegao u Kanadu, pronađen je 1987. ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima) od Hrvatske tražila izručenje bivših generala jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića, Zdravka Mustača i drugih. Samo nekoliko dana prije hrvatskog pristupanja Europskoj uniji Hrvatski je sabor, u kojem prevladavaju zastupnici vladajuće stranke SDP, po hitnom postupku donio posebni zakon kojim se ograničava primjena europskog uhitbenog naloga („Lex Perković“). Nakon te „teške povrede pravne stečevine EU“, kako je taj čin nazvala Viviane Reding, dopredsjednica Europske komisije zadužena za pravosuđe, temeljna prava i građanstvo, slijedio je ozbiljan sukob s EU koja je čak pokrenula sankcije.

Za ovakvo protupravno i nedemokratsko ponašanje postoji više različitih motiva: Postkomunističke strukture u strankama, sudstvu, medijima i gospodarstvu ne žele da istina o komunističkoj prošlosti dođe u javnost, jer bi to značilo kompromitaciju njihovih očeva, kako ideoloških tako i bioloških. Vladajući socijaldemokrati kao pravna sljednica bivše komunističke stranke ondašnje SR Hrvatske (CKSKH) moraju računati s javnim obznanjivanjem nalogodavaca tih ubojstava kao i s plaćanjem visokih odštetnih iznosa. Proces protiv Perkovića u Njemačkoj bi mogao napredovati na principu krunskog svjedoka te tako na svjetlo dana izbaciti imena mnogih daljnjih sudionika, koji su bili upleteni u rad Titove mašinerije smrti (ali koja nažalost nije prestala njegovom vlastitom smrću 1980.) a danas još uvijek vladaju.

Jedina nada za hrvatski narod su Europska unija odnosno zapadne demokracije. Ovom peticijom nipošto ne želimo ni na koji način štetiti Hrvatskoj nego naprotiv želimo dati svoj doprinos na putu prema demokratizaciji hrvatskog društva koju smatramo životno važnom za Hrvatsku te se u tom smislu istodobno zalažemo za odštetu žrtvama političke represije.

http://www.change.org/petitions/peticija-za-razja%C5%A1njavanje-ubojstava-udbe-nad-hrvatima-diljem-svijeta-za-izru%C4%8Denje-josipa-perkovi%C4%87a-i-zdravka-musta%C4%8Da-njema%C4%8Dkom-sudstvu?utm_campaign=petition_created&utm_medium=email&utm_source=guidesCjelokupno Sudsko Rješenje (14 stranica) o izrućenju J. Perković možete pročitati ovdje:

http://www.index.hr/images2/Rjesenje%20Perkovic%20-%208.1.2014.pdfPodrska / Supporters
Reasons for signing

Vinko Grubisic KITCHENER, CANADA
It is of a paramount importance!!!

Michael Pack GREENFORD, UNITED KINGDOM
Justice for all, communists, fasists and all criminals

Franjica Kos SCHWEIZ, CROATIA
wegen der Warheit und korektur der Geschichte ab 1945

Rade Pranjic CHICAGO, IL
Pravda za ubijene domoljube I Hrvatski narod.

Ivan Zeba SLAVONSKI BROD, CROATIA
Smatram da oni moraju odgovarati za svoja zlodjela učinjena nad drugima samo zato sto su Hrvati. Pravda mora biti zadovoljena.

dr. Žarko Domljan ZAGREB, CROATIA
Ne može biti mira, a kamoli oprosta među Hrvatima dok se ne istraže, procesuiraju i kazne svi izvršitelji zločina za vrijeme komunističke diktature

Ivan Bradic SKOPJE, MACEDONIA
Potrebno već odavno rješiti repove koji drže Hrvatsku u zaostatku. Naprijed Hrvatska

Mark G. Spiranovich KIRTLAND, UNITED STATES
Let the truth be known and let justice be done!

Robert Loncar GERMANY
Because it is important to justice the killings of the Jugosslavijan an komunistic UDBA....

Carmen Tomašić ZAGREB, CROATIA
ZA HRVATSKI DOM I ROD

Nediljko Vojković SPLIT, CROATIA
Podvući crtu pod najkrvavije razdoblje hrvatske povijesti!

Krešimir Mihajlović ZAGREB, CROATIA
Istina o zločinačkom komunističkom režimu Josipa Broza Tita mora izaći na vidjelo i njihova bolesna mržnja prema hrvatskome narodu mora biti osuđena kao jedna od najmonstuoznijih u suvremenoj povijesti.

Rastigorac Franjo WIEN, AUSTRIA

Ne zaboravite koliko je neduznih Hrvata stradalo od jugoslavenske cizme. To sto govore to je samo mali broj koji je sluzbeno zapisan a mogu odgovorno tvrditi da je taj broj daleko veci racunajuci ne samo ubojstva u inozemstvu. koliko je Hrvata ubijeno u BiH i Hrvatskoj niko ne pita? O njima ne postoji nikakav trag,nezna im se ni za grob. Dakle procesuirati treba sve bivse dijelatnike SDS Yugoslavije koji su dostupni pravosudju a za ostalima izdati medjunarodnu (Interpol-ovu) tjeralicu bez obzira sto su stali tokom 90-ih(to im se moze uzeti kao olakotna odgovornost) na nasu stranu i stavili se u obranu Hrvatske,ali pravna drzava mora profunkcionirati i stati u sluzbu hrvatskog covijeka

Zoran Krešić MOSTAR, CROATIA
... Udba je i danas živa ... Treba joj pomoći da nestane

velimir Pavičić PETRINJA, CROATIA
Komunizam je najveće zlo na svijetu i za vrijeme komunizma učinjeni su najveći svjetski zločini. Hrvatski Narod je dozivio najveći pokolj u svojoj povijesti baš od tih istih komunista, pa je red da i te ubojice odgovaraju pred licem pravde. Nažalost ljudi u Hrvatskoj su i danas izloženi komunističkoj torturi pod vlašću Zorana Milanovića i njegove vlade. Pojedini ljudi nestaju, zatvaraju se ljudi u duševne bolnice i zatvore samo iz razloga što iznesu svoje. U Hrvatskoj treba provesti Lustraciju jer nam vladaju okorijeli komunisti i ne prezaju od ničega da provedu svoju politiku.U hrvatskoj nažalost nema demokracije već je uspostavljena veća diktatura nego za vrijeme Tita

Alojz Pavlović ZADAR, CROATIA
Ako Hrvatska želi biti subjekt, nositelj događanja i zbivanja u svome daljnjem hodu, mora smoći snage da promijeni smjer, oslobodi se zauvijek tamnog lutanja iz komunističkog razdoblja – otkriti izvore i aktere Udbe, KOS-a i novostvorenih ekskluzivnih Hrvata - pljačkaša.

To bi neutraliziralo karijeriste i konformiste, udaljilo ih od mogućnosti da se i dalje nameću i usmjeruju politički i kulturni razvoj Hrvatske po njihovim oportunističkim načelima i mjerilima. Samo njihovim otklonom – imat će se povjerenje u buduću politiku i političko vodstvo - za Hrvatsku će bit nade.

Alojz Pavlović

Anton Doncevic PHOENIX, AZ
JER VOLIM HRVATSKU I ZA NJU SAM BIO MUCEN NA GOLOM OTOKU!!! A TO SU BILI KRVNICI CJELOKUPNOG HRVATSKOG NARODA I SAD NEKA POLAZE SVAKI ONAJ UDBAS RACUN PRED SUDOM!!!!!!!!!!!!!ZDS!!!!!!!!

Igor martinovic MOSTAR, BOSNIA AND HERZEGOVINA
hrvatska

Stjepan Poropatić GERMANY
Domovina Hrvatska nam krvari na ideološkim podjelama propalih totalitarnih ideologija prošloga stoljeća, koje su nastale utjecajem stranih političkih interesa i našim kobnim političkim glupostima. I danas po tom obrazcu "INTERESNI ANTIFAŠIZAM" pokušava zadržati svoj dominirajući utjecaj na svim polugama hrvatske države - u vlastitom, ne u nacionalnom interesu. Bez izkoraka u HRVATSKU POVIJESTNU POMIRBU (ako je takvo čudo u Hrvatskoj, obzirom na računice stranih nadziratelja..., uobće moguće) i nasušno potrebnu LUSTRACIJU Hrvatska neće moći krenuti u izgradnju moderne države blagostanja, reda, međusobne snošljivosti i svekolikoga napredka.

Na ostvarenju ovih ciljeva pokušavati će nas sprijećavati, kao i do sada..., zainteresirani krugovi u svijetu sa plaćenim i privilegiranim petokolonašima u samoj Hrvatskoj: Taj model je do sada savršeno funkcionirao. HRVATICE I HRVATI PREKINIMO TU POGUBNU POLITIĆKU KONSTRUKCIJU - BUDIMO SVOJI NA SVOME, DRAGA DOMOVINA SVATKOME TKO LIJEPU NAŠU POŠTUJE KAO SVOJU DOMOVINU!

ivan bakran ZAGREB, CROATIA
Sve za Hrvatsku, Htvatsku ni za što!

Helen Leko ZAGREB, CROATIA
Da se rasvjetli istina te da se maknu takvi na važnim državnim pozicijama jer rade protiv Hrvatske!

Emil Brusić RIJEKA, CROATIA
Ovo je pitanje dobra i zla, i tu nema sredine, tko nije protivnik zla, već se svrstao na stranu zla. Nemam iluzije da ova peticija može promijeniti stav onih na vlasti, bilo u RH bilo u nekoj drugoj državi NWO.

Dakle, ovo je glas radi moje savijesti, radi mojeg dioništva u konačnoj pobjedi Dobra kojoj ne će pridonijeti nitko od ustanova kojima se ova peticija šalje.

Branko Lozo ZAGREB, CROATIA
Na žalost, danas je rasprava samo o ubojstvu Đurekovića, pa ćemo ga uzeti samo kao sinonim za tolika ubojstva nedužnih Hrvata, samo zato što su bili Hrvati. Ruka zločinaca o kojima se raspravlja puno je krvavija od onoga što je dnevna tema. Bit stvari je dokazati zločin, zločinačku organizaciju, partiju i njene sluge i pse tragače i koljače, zločinačku državu Jugoslaviju i njeno zločinačko vodstvo na čelu sa najvećim krvnikom Titom! E, to je ono što sljedbenici brane, jer nekima (mnogima) će biti zabranjen rad, neki će se morati odreći onoga na što su ponosni, a to se protivi njihovom bitku. Zato treba podržati Njemce, da provedu ovo, makar simboličko suđenje, kako bi se dokazalo ono što mi znamo i desetljećima se skriva, opravdava, uzdiže, slavi i na što su neki ponosni! Hrvatska mora doživjeti konačno oslobođenje od ovoga zla koje ju još drži za vrat i prijeti gušenjem

VICKO ZEC MLINI, CROATIA
DA SE KONAČNO DOĐE DO PRAVE ISTINE O ZVJERSKI NARUČENIM UBOJSTVIMA HRVATA

Krpan Ivan VANCOUVER, CANADA
to je bila banda

MARIO FILIPI ZAGREB, CROATIA
Because every crime must be punished and because Croatian today's communist government makes the crimes again (ex vukovar fighter Darko Pajčić was almost killed by brutal atack of a policeman (he is still in coma in a hospital) and political opponent Marko Francišković has been arrested and he, a healthy person, is now in the psychiatric clinic of the prison hospital. I'm also a croatian war veteran and I don't allow to anyone to make terror over the people in my country.

Krenare Krasniqi GERMANY
Free Croatia and other balkan countries from criminals!

Ivan Petrovic VELIKA GORICA, CROATIA
This petition is extremely important for real democratization of Croatia and for its prosperity

Zvonimir Sinovec KNOXVILE, TN
I believe Croatia is assalt from ex comunist Yugoslavs-and Srbs,it is mi Croatian duty to help and protect my loving contry croatia!

Zdenko Leko ZAGREB, CROATIA
Vrijeme laži je prošlo. Nastupa vrijeme istine.........

Oliver Zeko GRIESHEIM, GERMANY
Bez pocetka lustracije tesko da ce Hrvatska uspijeti konacno napredovati sa razvojem drustva

Josip Dukic SKOKIE, IL
Treba sprovesti 100% lustraciju svih pripadnika UDBE i totalitarnog komunistickog rezima koji i dan danas unistavaju Hrvatsku i hrvatske branitelje.

Zdenko Marincic ZAGREB, CROATIA
This is very important for Croatia to recognize yugoslavian crime against

Arsenio Petrošić BUENOS AIRES, ARGENTINA
Radi istine,i pravde

Ante Gojceta NEW YORK, CROATIA
USA

Marina Perić DUBROVNIK, CROATIA
they killed our inoccent people,and they still exist in our country as the most powerfull people,they still abuse us as people,there is no freedom untill they are protected with the regime in our country.they are dengarous for stability in this part of the Europe...I love my country and you must help us in our fight for our freedom

Dražen Kušen OSIJEK, CROATIA
Zbog istine, pravednosti i zadovoljštine.

Nevenko Peras VINKOVCI, CROATIA
Bez rasvijetljavanja prošlosti nema nam svijetle budučnosti.

Joseph Neretich HUNTINGTON, NY
If they committed crime against humanity/discrimination they should be punished for it.

David Ivić PAZIN, CROATIA
Važno je da se svi neriješeni slučajevi nastoje razriješiti kako bi se uopće moglo govoriti o kavoj takvoj budućnosti. Ako se i dalje zločini ili zla namjere budu uporno gurali pod tepih onda si moramo postaviti pitanje kakvu to budućnost ostavljamo našoj djeci i unucima.

Ante Krišto SPLIT, CROATIA
Da narod sazna povijestnu istinu o radu komunističke vlasti.

Paradzik Blaž KASTAV / RIJEKA, CROATIA
ZLOČINCI MORAJU ODGOVARATI ZA OVE ZLOČINE -NE ŽELIM DA ME SE STAVLJA U ISTI KOŠ SA OVAKVIM ,I NE ŽELIM DA NAS SVIJET GLEDA ONAKO KAKO SE NAŠA VLADA PONAŠA -A TO JE DA ŠTITI ZLOČINCE IZ TITOVOG DOBA.TJST ŠTITI KOMUNIZAM,ŠTO JE OČITO ....

Katica Amidžić Peročević ZAGREB, CROATIA
Moj pokojni otac preživio je Križni put i odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu u Kninu samo zato što je bio domobran. Ujak i svekar nisu se vratili s Križnog puta i ne znam gdje su im kosti.

Mario Budak KITCHENER, CANADA
Croatians everywhere must understand that only when they are united, they are strong. The entire Croatian nation needs to know the truth, in order to heal itself.

Ivan Kostrencic AUSTRALIA
Justice deserves truth and nothing but the truth!

Ilija Sikic BASEL, SWITZERLAND
no peace without justice

bojan miocic PARMA, AUSTRIA
trut

guberac pero THUN, SWITZERLAND
Zlocini nad nevinima moraju se procesuirati a zlocinci biti kaznjeni.

albert duric LUXEMBURG, LUXEMBOURG
Pravda!!!

JOSIP JELOVEČKI VARAžDIN, CROATIA
zato kaj oćem da se razreši konačno s UDBOM i Yugoslavijom

Jozo Kapular BLASDELL, NY
true

Jasmina Hadžić LJUBLJANA, SLOVENIA
Samo ujedinjeni Hrvati diljem svijeta mogu dokazati tko je uvijek napadao Hrvatsku, a tko ju je branio i odbranio, a tko je na kraju uvijek bio okrivljen i stradao, a da je napadač uvijek bio i tužitelj i egzekutor. To su Srbi, koji su krajem II svjetskog rata postali partizani i osnivali UDB-u, da bi sudili Hrvatima. Tako su u BiH ubili i mog dedu i strica, koji su bili pripadnici Hrvatske vojske, tako podmuklo da nikad ne znamo ni gdje im je grob, niti su sahranjeni dostojanstveno. Meni kao potomku, odnosno unuci i nećaki je to važno da se dokažu počinitelji, jer u na taj način dobiti satisfakciju za žrtve moje familije. Mnogo uspjeha i srdačan pozdrav. Jasmina Hadžić

Boris Pintaric TORONTO, CANADA
Jer Sam Hrvat roden u hrvatskoj

Zdravko Sondic TORONTO, CANADA
Sv komunisticki zlocini moraju biti kaznjeni pa tako i u Hrvatskoj

ana zupancic TORONTO, CANADA
I would like to find out how my young father lost his life in WWII

John Perkovic THUNDER BAY, CANADA
These people are criminals and should be persecuted for their crimes. Thank you

Ante Petrić WETTINGEN, SWITZERLAND
more Justice

Franjo Žgela SLUNJ, CROATIA
Ovom peticijom nipošto ne želimo ni na koji način štetiti Hrvatskoj nego naprotiv želimo dati svoj doprinos na putu prema demokratizaciji hrvatskog društva koju smatramo životno važnom za Hrvatsku te se u tom smislu istodobno zalažemo za odštetu žrtvama političke represije.

Mate Begić POSUšJE, BOSNIA AND HERZEGOVINA
Istina o jugo-četničko-komunističkom režimu teško će doći na svjetlo dana dok Hrvatskom vladaju sile zla utjelovljene u jugo-komunističkim nostalgičarima predvođeni sadašnjom vlašću ( prijevarom došli na vlast ) na čelu sa tzv. predsjednicima josipovićem i milanovićem i bojim se da će do kraja mandata još više unakaziti Hrvatsko Društvo u pllitičkom, ekonomsko-gospodarskom, a posebno moralnom i svakom drugom pogledu i pitam se dokle Hrvatski narod još to može trpjeti. Da to nije istina, pokazuje primjer sa tzv. "lex perković" i spremni su se suprostaviti EU na čelu sa Njemačkom ( okrenuli su joj leđa, a za saveznike traže krvoloke Hrvatskog naroda - Engleze - kao i Francuze ) ne obazirući se na posljedice i pogubnost takve politike.

Radoslav Maric ANSONIA, CT
TO REACH JUSTICE

Bosiljka Susic GERMANY
Radi pravde!

Ivana Rubčić GERMANY
Žedna sam istine i pravde za našu Hrvatsku!

Silvana Žulj OMIŠ, CROATIA
istina

MARKO GRČIĆ SAMOBOR, CROATIA
To find out the truth about it.

Davor Perovic AUSTRALIA
Because crime and criminals should be made accountable no matter where or when it was committed.

Roko Sikiric MONTREUX, SWITZERLAND
It is important to fight in everyway that one day croats may get rid of udba and their lies.

ivica anusic WINNIPEG, CANADA
bozija pravda

Sandra Jaman PUNTA ARENAS, CHILE
Porque los crimenes de lesa humanidad son imperdonables.

Marijana Jerbic ST ALBANS, AUSTRALIA
I live where I do because of people like them!

žak buneta OPATIJA, CROATIA
91 se ili nije moglo ili nije htjelo ali ni danas nije kasno da se zaustavi zlo koje razara Hrvatsku ,dužni smo to ostali ako ne zbog nas a mi smo ionako podbacili onda našoj dijeci da žive nikad dosanjan san o našoj potpunoj slobodi i neovisnosti. truth and justice for our Croatian people

Dusko Abramovic MISSISSAUGA-ONT, CANADA
They must be prosecuted !

Mario Strbac AUSTRALIA
The perpetrators of such horrendous crimes must face the justice and should not be allowed to assimilate into Croatian and European society as if nothing has happened.The punishment should serve not only as personal deterrent but even more importantly as a public deterrent. To leave these crimes unpunished would be a crime itself.

Konrad Koza KIELCE, POLAND
Because communist murderers shoud be punished

Marta Ivkovic AUSTRALIA
Justice to be done

Braća I-Ćaća AUSTRALIA
Murder can not be forgotten and the least we can do is demand justice

Ante Gadza ZAGREB, CROATIA
Pod uvjetom da je netko pocinio zlocin, ili u istom sudjelovao, definitivno mora snositi odgovornost kako pred Bogom,tako I uz znanje javnosti, pred zemaljskim sudom.Ako zbog "niceg"drugog,onda, kako se ista nedjela ne bi ponavljala!

Drago Matić LJUBUšKI, BOSNIA AND HERZEGOVINA
Mislim da nije dobro da se znaju počinitelji svakojakih nedjela, a isti nisu odgovarali, kao ni činjenica da se dosta nečasnih ljudi infiltriralo u sve strukture vlasti. Dom nije nikada slobodan dok ima zmija u njemu. Drago Matić

Branimir Sarac GERMANY
demand for truth !

marija strinić IMOTSKI, CROATIA
svatko treba imati pravo na život,voljeti svoju zemlju ne znači mrziti druge

Tomislava Majic ZAGREB, CITY OF ZAGREB, KROATIEN, AUSTRIA
- find out the truth, the facts
- bring justice partly

Mato Živko LIVNO, BOSNIA AND HERZEGOVINA
because of justice

Dalibor Jelavić ZAGREB, CROATIA
zbog budućnosti ove zemlje

Mato Drljo GERMANY
Zločin je zločin i svatko treba odgovarati tko ga je počinio. Ta nedjela ne mogu zastarjeti.

Sibel Slišković SARAJEVO, BOSNIA AND HERZEGOVINA
Da se sazna istina tko je ubijao i u miru, a ne samo u ratu i u čije ime!

Zvonimir Pandžić ZADAR, CROATIA
Hrvatski narod je još u omči svemoćne UDBE i njenih produženih i premreženih struktura iz političke, gospodarske i cjelokupne društvene javnosti.Ona je bila i ostala tihi ubojica svega što je zdravo hrvatsko.Dok se njeni sljedbenici ne kazne i ne uklone iz svih struktura hrvatskog društva, nećemo izaći iz ovog ovozemaljskog labirinta beznađa i propadanja.Bitka svih preostalih bitaka za Hrvatsku je uklanjanje ostataka diktatorskog jugokomunističkog režima koji ne silazi s vlasti cijelo stoljeće. Jedinstvena je prilika da se ovog najvećeg zla u povijesti hrvatskog naroda riješimo sad uz pomoć A.Merkel i EU - osudom diljem svijeta svih ubojica koje je počinila zloglasna UDBA i LUSTRACIJOM koju treba provesti odmah diljem Hrvatske i svijeta gdje žive Hrvati.

Nikša Čamo NEUM, BOSNIA AND HERZEGOVINA
Da se kazne svi Udbini zločinci koji su sudjelovali u ubojstvima Hrvatskih domoljuba te da se osudi komunistički totalitarizam!

Slavko Spanicek AUSTRALIA
because, the truth must be known

Steve Renko CLEVELAND, OH
Human rights.

Mario Gantar OSIJEK, CROATIA
justice

Nenad Juric SURREY, CANADA
Zato sto nam je puno vazno da familija zrtve koliko toliko bude zadovljna a da zlocinci plate za svoja djela.,jer ne moze se ubijati a ne biti kaznjeni.

Steven Sestan AUSTRALIA
My cousin was liquidated by the udba regime that is still breathing in Croatia and through out the world. This needs to STOP once and for all before many more innocent lifes are taken away from family and friends!!

Vinko Saric OAKVILLE, CANADA
Nobody is above any International Law.

Irena Jelecanin BURLINGTON, CANADA
..becuase this has gone on long enough!!

Paulina Jóźwik KIELCE, POLAND
za sprawiedliwość

Ruza Ostojic AUSTRALIA
Zelim SLOBODU Hrvatima, od udbe i komunista.

Tomek Cichy KIELCE, POLAND
;)

Alaksandar Stralcou MINSK, BELARUS
I'm a Litwin of Polish culture, and we are brothers of White Horvats.

Iva Ljubas GERMANY
Gerechtigkeit

Mate Lagator GERMANY
Jer bez LUSTRACIJE nema KROACIJE !

Neda Bacelj JöNKöPING, SWEDEN
I want justice!

Tomica Poslon MISSISSAUGA, CANADA
I am Croat and I like to leave I free of in democratic worled

Tanja Barsic BIELEFELD, GERMANY
Weil ich davon überzeugt bin das Perkovic weltweit für Morde an Exilkroaten verantwortlich ist

Dragica Jedvaj ZAGREB, CROATIA
1. Hvala Angela (Merkel) i ozdravi nam brzo!
2. Hrvatska treba što prije donijeti novi Ustav, jer u postojećem tri stupa neovisne vlasti nisu dobro definirana.

Pogledajte kako je to definirano u Ustavu Japana! Točno je definirano tko koga bira, tko koga opoziva, tko što radi i tko koga kontrolira. Japan ima najhomogenije društvo na svijetu (nema raslojavanja) i tu bi sigurno mogao biti dobar uzor.

andrija borcic RIJEKA, CROATIA
because communist did the bigest crime (much more than nacist and fasist) over peopele around the world.

Vjekoslav Ćenan KUTINA, CROATIA
Udbaši moraju odgovarati za smrt naših predaka

adil menkovic BLAINE, MN
suditi govnima hapsiti udbase u cjelo svjetu

petar đapić OSIJEK, CROATIA
važno je jer su i mog strica posljednjeg ubili udbaši.pozdrav

Marjan Raguž DUBROVNIK, CROATIA
Udba je bila teroristička organizacija.

branko goršćak KARLOVAC, CROATIA
To nije važno za mene kao pojedinca u tolikoj mjeri kao za našu Hrvatsku i naš hrvatski narod u cjelini . Usporedimo li pokušaj da se suđenjem generalima u biti sudilo Hrvatskoj da je nastala na temelju "zločinačkiog udruživanja" isto tako očekujem da će sva sila antifašista u Hrvatskoj i van nje ustrajati na rasvjetljavanju da moćnici unutar njihovih redova nisu ili jesu krivi za zla koja su činili ili su neposredno odgovorni kao nalogodavci istih. Ako ne, to je sigurni dokaz da je njihov antifašizam-komunizam nastao i održao se tolike godine na zločinima.

Rino Bibic BERN, SWITZERLAND
Dosta je vise provelikosrbskog , projugoslavenskog ugnjetavanja hrvatskoga naroda.Svo to smece treba podhitno odgovarati !

Ako su nasi generali , nasi vitezovi bili pred sudom radi svoje plemenite zrtve u obrani predrage nam Domovine Hrvatske - onda i oni koji su je unistavali , ugnjetavali i proganjali Hrvatski narod , pa cak ubijajuci ih u inozemstvu u koje su morali pobjeci zahvaljujuci komunisticko/srbskom progonu moraju odgovarati za svoje zlocine.Stoga - pred sud sa njima svima !

Franjo Filipovic VANCOUVER, CANADA
Justice

David Byler BROWNSVILLE, TX
Justice and democracy for my Homeland are important to me.

ILJO FILIPOVIC CAMBRIDGE ONT, CANADA
TRIBA IH SVE IZRUCIT TE SUDITI ONI KOJI IH STETE I BRANU ISTI SU ZLOCINCI KAO I UDBASKI ZLIKOVCI

Steve Ravic AUSTRALIA
It is time that these Yugoslav Communist murderers answer for their crimes. The World has turned a blind eye to these crimes for far too long and it's long overdue.

Marija Blazanin MISSISSAUGA, ON, CANADA
if there is no justice there will never be peace.

Slobodan Markic TORONTO, ON., CANADA
Samo na istini se moze graditi mir i normalni medjuljudski odnosi!

Ivan Šola BJELOVAR, CROATIA
Bilo bi i vrijeme da se sprovedu svi odgovorni i da odgovaraju za sva učinjena ne djela prema hrvatskom narodu.

Stipan Piskovic GERMANY
Ja sam za sto prije izrucenje u Njemacku

Josip Perica ZAGREB, CROATIA
Put istine je put ka idealu... Svim mučenim i ubijenim istinskim hrvatskim domoljubima vječna hvala i slava!

ermin agic BOULDER, CO
to bring light to the justice

Ante Dubravica AUSTRALIA
peticija je potrebna da se otkriju komunisticki zlocini nad Hrvatima i da se pojedinci probude iz sna kako je komunizam dobar....

Tomislav Planinić ITALY
Zbog pravičnosti (ako nije kriv nema se čega bojati, zar ne?)

Zoran Tepeš HUM NA SUTLI, CROATIA
To find out the truth

ivan brkic LJUBUšKI, BOSNIA AND HERZEGOVINA
PRAVDA I ISTINA!!!

Miroslav Matijevic GERMANY
Zbog pravde !!! Slažem se sa izlaganjem gosp. A. Pavlovića. Osim toga za mene postoji razlika između nacionaliste i domoljuba. Sebe smatram domoljubom. Smatram da nam nacionalizam može samo škoditi i da moramo paziti na izjave, koje se mogu dvojako razumjeti

Matija Hruska GERMANY
dr.Zarko Domljan je u pravu.
Podrzavam ovu inicijativu protiv udbe.

Franko Cetinich UDIMORE, UNITED KINGDOM
Criminals must be punished.

Karl Wagner GERMANY
Zur Wahrung der Menschenrechte und dass weiteres Morden dadurch unterbunden wird. Demokratisch denken lernen sollen die Machthaber und nicht kriminell handeln.

zivko babic AUSTRALIA
zeljan sam istine I pravde

kreso talanga GERMANY
to destroy the comunist ideology

John Lovakovic ADELAIDE, AUSTRALIA
Justice is way overdue , many of our brothers have been murdered in the name of communism. The lies that were spread about us to the world it's time for justice.

Stefan Bulum GERMANY
Dragi Hrvati i Hrvatice kucnuo je sudbonosni čas, sada je pitanje biti ili ne biti. Povijesni je trenutak da pošaljemo poruku predsjedniku, vladi ali i oporbi da nećemo više trpiti njihovu hirovitost i ustaljenu praksu veličanja jugoslavenskog zločinačkog režima.

Ako im sada popustimo proklet će nas kosti na tisuće umorenih i poginulih hrvatskih sinova.

Stoga Hrvati i Hrvatice ne smijemo ostati ravondušni prema ovom banditskom ponasanju vladajučih političkih elita koje su nekad velikom večinom bili u službi jugoslavenskog okupatora a danas služe samo sebi, nekolicini odabranih i financijskoj oligarhiji novog svjetskog poretka.

Ravnodušnost to je ključna riječ cijeloga teksta. Naš najveći neprijatelj nisu oni koji kroje veleizdajničke zakone več upravo naša i samo naša ravnodušnost. Ravnodušnost prema onima koji su sebi državu stvorili po mjeri kako bi nas lakše opljačkali i pokorili, a da su je sebi stvorili po mjeri potvrđuju svakim danom iznova svim mogućim i nemogućim zakonskim aktima . Pitam vas, ako sada ostanemo ravnodušni i dopustimo da nam rade što ih je volja, da li ćemo moći u bliskoj budućnosti pogledati svojoj djeci u oči i reći im kako smo sve učinili da bi im bilo bolje ? Ja mislim da nećemo.

Sada je trenutak da se odužimo tisućama i tisućama hrvatskih sinova koji su položili živote na oltar domovine. A ja vas pitam zašto su ih položili? Da li možda za privilegije jednog uskog kruga ljudi.

Trenutak je da im kažemo NE, i da smo mi vlast te da su oni u našoj službi a ne obrnuto, inače ćemo doživjeti katarzu od koje se više nikad nećemo oporaviti.

Predsjednik Franjo Tuđman je često spominjao pomirbu. O kakvoj se tu nesretnoj pomirbi radi.

Pomirbi s onima koji su cijelu jednu generaciju poslali na stratište i u kazamte bivše države. Isti ti koji su drugu generaciju izgnali u inozemstvo da kosti ostave izgradujući tuđe zemlje a nas ostale da im budemo sluge dok su oni i njihovi očevi uzdignuta nosa paradirali po zarobljenoj domovini. A i danas paradiraju samo ne pod trobojkom s petokrakom već pod razno raznim drugim nazivima. Danas se oni zovu borcima za ljudska prava, poduzetnicma i mendžerima,članovima upravnih odbora javnih poduzeća i stranih tvrtki, uglednim odvjetnicima i novinarima, visokim dužnosnicima u policiji i sudstvu ,pa sve do ministara a eto i na kraju do premijera i predsjednika.

Pomirba sa onima koji su obespravili radnike i sebi stvorili 250 multimilionera i kako bi nas lake kontrolirali i ugnjetavali. Njima koji nam u 21 stoljeću hoće uvesti feudalni sistem u kojem će vladati 200 obitelji a sirotinji su namijenili sudbinu bezsvjesne mase . Tako su sebi stvorili idealno drutvo u kojem vlada dvopartijska diktatura i privid demokracije koji se odrava tako to svake 4 godine izlazimo na izbore. A za koga mi to moemo glasati? Ja cu vam reći za koga . Mozemo birati izmedu dvije frakcije bivšeg saveza komunista od kojih se ne zna koja je gora a sve ostale političke opcije su marginalizirali i osudili na propast upravo pomoću onih struktura koje i stvorili da im sluze.

I zato vam govorim nema pomirbe s tiranijom kojoj su usta puna priča o ljudskim pravima a sebe zovu antifašistima i borcima za ista, a nama ta ista osnovna ljudska prava uskraćuju. Politička banda smatra da su ljudska prava ekskluzivno samo njihova, a ne univerzalna kategorija cijelog ljudskog roda. Mi nemamo pravo na život dostojan čovjeka ni na spomenike ni na sjećanje a kamoli na pravdu! Naše su žrtve su manje vrijedne, one su uzročno posljedične i ne zaslužuju ni sjećanje a kamoli pravnu satisfakciju. Ukratko rečno to je mentalni sklop razmišljanja boljševika i boljševizam je jedina njihova moralna vertikala. A kako će i biti drukčije kad su tako odgojeni od svojih očeva koji su bili sluge jednog totalitarnog populističkog i veleizdajničkog režima koji je bio samo filijala jedne strane agenture i kao takav je ipisao najcrnje stranice povijesti ljudskog roda. Njih je i slavni pjesnik Dante Alighieri prepozano u svojim djelima. Da to su oni, zadnji krug hrvatskog političkog pakla, oni su Jude Brutovi i Kasije Hrvatskog naroda.

Sa tom zločinackom klikom nema ni p od pomirbe barem dotle dok se god budu ovako skandalozno ponasali i dok nam god budu uskraćivali osnovna ljudska prava kojima se oni toliko diče.

A u ostalom braćo i sestre nema pomirbe između Krista i antikrista.

I nije to samo pitanje ubojstava iz bivšeg sustava već i pitanje niza političkih ubojstava početkom devedestih a tu prije svega mislim na ubojstva Ante Paradzika, Mire Barisića, Ludviga Pavlovića i Blaza Kraljevića a to nije u cilju da se rijesi ni vladi a ni oporbi jer postoji mogunćost da bi se kompromitirao cijeli bivi i sadanji politički vrh. A sve je to braćo i sestre usko vezano za opću pljačku, privatizaciju i sav onaj kriminal koji nas je pogodio a za koji su usko vezane strukture UDBE i saveza komunista bez obzira na trenutnu stranačku pripadnost uz određene iznimke koje samo potvrđuju pravilo. Zato je i gospodin bivsi ministar Mate Granić rekao da bi problem najbolje bilo rijsiti tihom diplomacijom. E pa gospodine Graniću tu vasu tihu diplomaciju mozete objesiti mačku o rep.

Hrvati i Hrvatice ovo je posljedna bitka čiju pobijedu moramo mi izvojevati jer ako im sada popustimo prepustit ćemo se letargiji i pomirit ćemo se sa sudbinom roba. Vječno ćemo ostati zakovani u prošlosti.

Ina Vukic SYDNEY, AUSTRALIA
Niti cijeli svijet pa tako ni Hrvatska ne mogu imati mira dok se komunistčki zločini (kao uostalom i svi zločini) ne osude, a počinitelji kazne pa bili živi ili preminuli u današnjem vremenu. Niti jedan zločin nema opravdanja!

ante dabo TIEL, NETHERLANDS
ocistiti SVETU ZEMLJU CROATIJU-OD CRVENIH KMERA,I BOLJSEVICKE GAMADI,ZAUVJEK ZA DOM I CROARIJU UUUUUUUVJEK. lustracija

Goran Coric ZUG, SWITZERLAND
Sloboda i pravda za Hrvatski Narod. STOP komunistickom ideologiji, nasilju, lazi, ubojstvima, napada na Crkvu i Narod..

Anto Ivešić BRISBANE, AUSTRALIA
Nek svako plati za ono sto je uradio - Par rodjaka ubijeni nakon drugog svjetskog rata jos uvjek se nista nezna ni gdje ni kada.

Mate Brstilo ZAGREB, CROATIA
Jednom za uvijek trebamo raskrstiti s prošlošću zločinačkog komunističkog režima i sprati ljagu pred cijelom Europom za prevaru i sramotu koju smo napravili sa "lex Perković"

Kristijan Drobina VUKOVAR, CROATIA
S vjerom u Boga u borbi protiv zloga

Ante Mihaljevic WENTWORTHVILLE, AUSTRALIA
outrageous injustice!

Mate Spajić GRUDE, BOSNIA AND HERZEGOVINA
Istini je suđeno da se bori protiv laži. Ako to ne bude činila, bit će zauvijek izgubljena. BOG i HRVATI !!!

Edward Vidgen TORONTO, BOSNIA AND HERZEGOVINA
Ignoring this type of cowardly, state sponsored criminality encourages and legitimizes further such atrocities against free speech

ZORA RASPUDIC GRUDE, FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE, BOSNA I HER, CROATIA
NEKA SE KAZNE KRIVCI

Mate Tomašević GERMANY
Volim svoju HRVATSKU, zanam da hrvatski, nelustrirani sudovi ne mogu i ne žele sprovesti objektivno i pravedno suđenje Perkovići i Mustaču. U ovom slučaju nije izdaja nacionalnih interesa Hrvatske ako nam u tome pomogne nepristranije njemačko sudstvo. Sada se na nacionalno dostojanstvo preko hrv. suda i interese pozivaju upravo oni koji Hrvatsku uobće nisu htjeli i zlurado čekali težku osudu hrvatskih častnika u Den Haagu, koje se, božjom podporom pobjedi pravde nije dogodila. Sada ti isti, kao brane hrvatske nacionalne interese a hrvatske častnike su vjerno, poslušno i zlurado odpremali u Den Haag. A i sam Ante Nobilo, kao nekadašnji državni tužitelj SR-Hrvatske posjedovao je za tu funkciju izvanredne "moralno - političke podobnosti" koje su u doba propale države bili glavni kriterij napredovanja u karijeri. I sada taj isti Nobilo brani hrvatske nacionalne interese zauzimanjem za nadležnost hrvatkih, još uvijek "moralno - politički podobnih" sudova: Zaista uvjerljivo, Ante!

Andja Pavkovic ST. GALLEN, SWITZERLAND
Bože daj da i ta dugo čuvana crna tajna dođe na svoje. Ako gospoda nisu krivi neka sud dokaže, ako su krivi neka budu kažnjeni. Čujem branit će se "zastarom". Zar to nije priznavanje krivnje? Svakako procesuiranje bi pomoglo današnjoj i budućoj vlasti u spoznaji da nemogu "svašta" raditi. Ako današnja vlast neizruči (zaštiti) gospodu kakvu poruku šalje?

Drazan Zadro GERMANY
Perkovic and Mustac are killer and must be finally convicted in the country they had did they crimes. And that is in Germany. They kill many people

Nikić Andrija MOSTAR, BOSNIA AND HERZEGOVINA
BiHercegovina

Darko Orec AUSTRALIA
Justice

Ante Radic AUSTRALIA
Istina mora izaci na vidjelo , moraju se razjasniti sva ubojstva nad Hrvatima , kazniti krivce kako bi Hrvatska mogla snazno koracati u buducnost

Jozo Cuk AUSTRALIA
Takva jedna istraga zatvorila bi jedno mračno poglavlje naše povijesti i uskladila put sveopćem hrvatskom zajedništvu..." Stjepan Asić - Perth, Australija

Branko Miloloza QUéBEC, CANADA
Naj mlada osoba koju je UDBA likvidirala Dinka Domancinovic beba stara 3 mjeseca, iz BUENOS AIRES ARGENTINA. UDBA je postavila tempiranu bombu u Hrvatski Klub na docek Bozica i Nove Godine prilikom eksplozije stradalo je dosta civila i Dinka Domancinovic. Plus jeune perssone a été tuée Dinka Domancinovic. UDBA mettre une bombe la retardement dans le Club Croate et l`explosion a tué beaucoup de civils et Dinka Domancinovic. Le régime communiste criminel Josip Broz Tito, civils tués et plus innocents. Komunisticki zlocinacki rezim Josipa Broza Tita najvise je ubijao civile i nevine osobe.

Ivan Skradski HAMILTON, CANADA
Die Gerechtigkeit

Marko Culo EDMONTON, CANADA
Neka istina ipravda izidje na vidilo

Stephen Matasic CAMPBELL, OH
Justice for the victims and truth for Croatia.

Juraj Peresin PORT MOODY, CANADA
People that committed murder must be brought to answer for their deeds. Nobody has a right to take another persons life.

Stiipo Curic STONEY CREEK ON, CANADA
The Justice have to be served!

Domagoj Musa CATASAUQUA, PA
put u demokratiju

Angie Luburic AUSTRALIA
Murderers must come to the Court of Justice. Perkovic is one of Communist murderer who killed innocent Croats, just because they did not have the same communist thinking.

Josip Stjepandic GERMANY
for justice and truth

Robert Sakic GERMANY
Croatians Emigrants has been killed, the murderer have to be named